Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Χειροτονία νέου ιερομονάχου στην Μητρόπολη Ταμασού

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα λατρευτικής κατανύξεως και συγκίνησης, τελέσθηκε το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Θεοτόκη Φαίδωνος.
Στη χειροτονία και την ευχαριστιακή σύναξη, η οποία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλιού στην κοινότητα Αγίων Τριμυθιάς, περιέβαλαν τον Πανιερώτατο ικανός αριθμός κληρικών της μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού, αλλά και άλλων μητροπόλεων.
Αμέσως μετά τη Μεγάλη Είσοδο της Θείας Λειτουργίας, ξεκίνησε η χειροτονία, όπου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού στάθηκε στο σολέα του ιερού Βήματος έχοντας γύρω του άπαντες τους συμμετέχοντες κληρικούς και απεύθυνε, στον προς χειροτονία προσερχόμενο Ιεροδιάκονο, λόγους πατρικούς και νουθεσίες πνευματικές.
Εισήλθαν ακολούθως εις το άγιο Βήμα, όπου πραγματοποιήθηκε η «κύκλω της Τραπέζης» τριπλή περιφορά και προσκύνηση του υποψηφίου και στην συνέχεια, ο Ταμασού Ησαΐας, «επιθέσας τας χείρας επί της κεφαλής του χειροτονουμένου, επιδαψίλευσεν επ’ αυτόν την Χάριν του Παναγίου Πνεύματος».
Εξερχόμενοι του ιερού θυσιαστηρίου, ο Μητροπολίτης Ταμασού, παρουσίασε τον νέο ιερομόναχο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίον απεδέχθησαν με την θερμή επευφημία του «άξιος, άξιος, άξιος…», όταν ο Πανιερώτατος έδινε τα άμφια του Ιερέα, στον εμφανώς συγκινημένο π. Θεοτόκη, για να ενδυθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιερώτατος προεχείρησε, στην συνέχεια, τον π. Θεοτόκη σε Αρχιμανδρίτη και Πνευματικό. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς διένειμε το Αντίδωρο, μαζί με το ενθύμιο της χειροτονίας του και δέχθηκε τις ευχές των πιστών για την νέα του διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

1 σχόλιο: