Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

«Χριστός ετέχθη» στο Παραλίμνι

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως και με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε η «Μητρόπολις των εορτών», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσήλθαν με ευλάβεια, από τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Μητροπολιτικό Ναό, για να εορτάσουν την κατά σάρκα Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μετέχοντας της λαμπράς πανηγύρεως και για να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Πογιατζιή, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Ηρακλείδιο Ξιούρο και Αναστάσιο Ισαάκ, τους  Πρωθιερείς Δανιήλ Άνγκελ και Αλέξιο Αυσίεβιτς και τους διακόνους Επιφάνιο Παπαντωνίου και Φίλιππο Φιλίππου.
Στο εόρτιο μήνυμα του, ο Πανιερώτατος, ευχήθηκε «ο ενανθρωπήσας Θεάνθρωπος Κύριος, το στήριγμα των αδυνάτων και η ελπίς των πτωχών, ο ελευθερωτής των ανθρώπων εκ του βάρους της αμαρτίας, να ενισχύσει πάντας τους δοκιμαζομένους αδελφούς ημών, προσφέρων εις αυτούς παράκλησιν εν ταις δοκιμασίαις αυτών, τόσον όσον αφορά εις τα υλικά αγαθά, τα οποία στερούνται ένεκα της οικονομικής κρίσεως του πλανήτου ημών, όσον και πνευματικήν δύναμιν δια να αντεπεξέλθουν εις τας σκληράς δοκιμασίας του καθημερινού βίου και του πνευματικού αυτών αγώνος».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου