Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ενισχύσεις στο Φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Κωνσταντίας

Στα πλαίσια της προσφοράς τροφίμων της Εθνικής Φρουράς προς τα κατά επαρχία Κοινωνικά Παντοπωλεία, ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης με την συνοδεία του Αρχηγού ΓΕΕΦ και άλλων αξιωματούχων, παρέδωσαν το πρωί της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου 1 τόνο τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεως «Φωλιά Αγάπης». 
Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης κ.α. Αμέσως μετά οι επίσημοι εισήλθαν στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως όπου τους ανέμεναν μαθητές του Ιδιωτικού Σχολείου Xenion High School, οι οποίοι τους  τραγούδησαν τα παραδοσιακά Κάλαντα. 

Νωρίτερα και αναμένοντας την άφιξη του υπουργού για την τελετή παράδοσης, ο Πανιερώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και να τους εξηγήσει μερικές από τις απεικονιζόμενες παραστάσεις που κοσμούν το συνοδικό της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος και ο Υπουργός Άμυνας μετέβησαν στην 7η Ταξιαρχία και σε φυλάκια της περιοχής όπου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους στρατεύσιμους και να τους ευχηθούν εν όψει των εορτών και να μοιράσουν αναμνηστικά δώρα.       
Στη διάρκεια της ημέρας ο Πανιερώτατος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην ιδιωτική Κλινική Napa Olympic στην Αγία Νάπα όπου μοίρασε ευχές και δώρα στους ασθενείς.
Λίγο πριν το μεσημέρι, η Παγκύπρια Εταιρεία ΣΕΔΙΓΕΠ, στα πλαίσια της προσφοράς τους προς τα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία, παρέδωσε στη Φωλιά Αγάπης 5000 κιλά μανταρίνια, ενώ αργά το απόγευμα η Επαρχιακή Επιτροπή ΔΗΣΥ Αμμοχώστου παρέδωσε είδη φθαρτών και κρεατικών, προς ενίσχυση του χριστουγεννιάτικου πακέτου που δίνεται αυτές τις μέρες.
Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες της προς όλους για τη συνεχή και έμπρακτη συμπαράστασή τους στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στη επαρχία μας. Η προσφορά τους αποδεικνύει τα φιλάνθρωπα και αλτρουιστικά τους αισθήματα. Τα είδη που πρόσφεραν θα ενισχύσουν σημαντικά το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως και θα διατεθούν για εμπερίστατους συνανθρώπους μας.
Το πρωί της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν διαδοχικά τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο η διευθύντρια της ΣΠΕ Κοκκινοχωρίων Έλλη Παπαχαραλάμπους και μέλη της ομάδας εθελοντισμού του Δήμου Σωτήρας. Αμφότεροι εξέφρασαν τις ευχές τους με την ευκαιρία των εορτών και πρόσφεραν συμβολική επιταγή προς ενίσχυση της Φωλιάς Αγάπης.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου