Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μητροπόλεως Λεμεσού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος  η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία  που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες η Μητρόπολη Λεμεσού, με την ευκαιρία της  εορτής των Χριστουγέννων.

Η συναυλία περιελάμβανε παραδοσιακά κάλαντα του Δωδεκαημέρου (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων) από διάφορες περιοχές του ελληνισμού (Κύπρο, Πόντο, Καππαδοκία) και εκκλησιαστικούς ύμνους. Έλαβαν μέρος η εκκλησιαστική χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός», η παραδοσιακή χορωδία νέων «Ανατολή» και το σχήμα παραδοσιακών  οργάνων της μουσικής σχολής της Μητροπόλεώς Λεμεσού. Συμμετείχε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο και η κ. Δωρίτα Βοσκαρίδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο Γέροντας του Κελλίου Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου στο Άγιο Όρος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Φλωρίνης Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, άλλοι κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Η συναυλία έλαβε χώρα στο θέατρο Ριάλτο και από πολύ νωρίς ο κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί της ημέρας της συναυλίας τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου