Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πανηγυρικός εορτασμός μνήμης Αποστόλου Τυχικού στα Μέσανα

Τον του Αποστόλου των εθνών Παύλου μαθητή και ακόλουθο, τον Πανσεβάσμιο άγιο Τυχικό, τίμησε, με λατρευτικές συνάξεις, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, ο ευσεβής λαός, οι απόδημοι και οι φίλοι της κοινότητος Μεσάνων Πάφου.
Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο ομώνυμος ιερός ναός της κοινότητος, ο οποίος κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, πάνω σε ερείπια παλαιότερης εκκλησίας.

Της πανηγυρικής Εσπερινής Ακολουθίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος συμπαραστατούμενος από τον άγοντα τα ονομαστήρια του, Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, π. Τυχικό και κληρικούς από τις γύρω περιοχές.

Αμέσως μετά την τέλεση της αρτοκλασίας το πολυπληθές εκκλησίασμα συνόδευσε, εν πομπή, την περιφορά της ιερής εικόνας του αγίου γύρω από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό και στην συνέχεια διήλθε κάτω απ’ αυτή για να λάβει την ευλογία αγίου Αποστόλου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτή πανηγυριώτικη εκδήλωση, από το σύνδεσμο φίλων και αποδήμων Μεσάνων, στο δημοτικό σχολείου του χωριού.
Την επομένη το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ι. Ν. Αποστόλου Τυχικού Μέσανα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου