Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Εορτή του Αγίου Μοδέστου στην Δερύνεια

«Των ιερέων το έκλαμπρον κλέος, και των Μαρτύρων την πάντερπνον δόξαν», τον «ιερόαθλο» άγιο Μόδεστο, Αρχιεπίσκοπο Ιεροσολύμων, τίμησε με λαμπρότητα και κατάνυξη ο πιστός λαός της Δερύνειας.
Οι πανηγυρικές λατρευτικές συνάξεις είχαν ως επίκεντρο τον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου, στην ακριτική κοινότητα, ο οποίος είναι κτίσμα των αρχών του 20ου αιώνος.
Το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάννης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. 
Στο τέλος του Εσπερινού ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Μάριο Κατσουρομάλλη, ο οποίος διακονεί στο ιερό αναλόγιο και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου.
Η Ευχαριστιακή Σύναξη ολοκληρώθηκε με την λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου, την περιφορά της οποίας ακολούθησαν με τάξη, σεμνότητα και ευλάβεια τα πλήθη των πιστών, που προσέτρεξαν, στον εν λόγω ναό, για να καταθέσουν τις προσευχές τους και να λάβουν την ευλογία του Αγίου Μοδέστου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου